Sedan ett tag tillbaka har det stått klart att Sebastian Stakset är redo med ett nytt album och en långfilm med titeln “Medan vi faller”. Efter att ha släppt singlarna “Trakten” med SINAN, “Guns & Roses” med Kristian Mecha samt “Blöder från själen” med 23, bekräftade rapparen i slutet av september att skivan skulle släppas den 4 november 2022. Albumet har producerats av Nezs Beats och utöver tidigare nämnda gästartister kommer vi också att få höra Thrife, Jamkid och Adrijana. Skivan består av totalt elva spår.

Just nu pryder Sebastian Stakset omslaget för Kingsize Magazines fjärde nummer för året. I omslagsintervjun med Malkolm Landréus reflekterar han bland annat kring sitt uppskattade sommarprat, hjälparbetet i Ukraina och Kartellens musikaliska arv. I år det tio år sedan sist han prydde omslaget i samband med gruppens album “Ånger & Kamp”. Vad gäller albumet och långfilmen säger Stakset bland annat i intervjun:

– Nu när jag gjorde den här filmen så hamnade jag i det mindsetet och då kom det här behovet av att ventilera det i musiken. Musik har alltid varit en ventilation för mig. Om de första skivorna jag gjorde var en ventilation för värmen och kärleken jag kände, så blev den här skivan en ventilation för frustrationen jag kände över att samhället ser ut som det gör och även smärtan jag själv kände när jag gjorde filmen. Därför blev det lite mer Kartellen-sound på den här. Men hjärtat var fortfarande fritt från hat, så därför blev det lite mer reflekterande.

Samma budskap förmedlar han i ett nytt inlägg där han bekräftar releasedatumet.

“Rap är för mig ett sätt att ventilera tragedi, smärta, sorg, glädje, frustration och kärlek. Ett sätt att lyfta fram orättvisor och ett sätt att göra min röst hörd. Hiphop har alltid blivit missförstått sen dag 1. Jag älskar hiphop. Jag älskar inte allt innehåll. Kvinnoförnedrande texter, våldsromantiserande och drogromantiserande innehåll för med sig så mkt destruktivitet. Det vet jag för jag har varit grovt kriminell, utövat mycket våld och varit drogberoende”, skriver han bland annat.

Se inlägget nedan samt en lyric video till senaste singeln. Hela omslagsintervjun går att läsa i det nya numret av Kingsize Magazine och digitalt här.

Foto: Pressbild