60c1cc2fdefe2806fe4407e2
60bf238fa8ea9f34200449e2
Pop Smoke slår 30-årigt Billboard-rekord – se även musikvideon till “AP”


Tangerar även Michael Jacksons list-streak.

 

 

Det blev ingen Grammy för Pop Smoke, men det betyder inte att han inte fortsätter att göra otroliga siffror postumt. Nu står det klart att han slagit ett 30 år långt rekord på Billboard-listan, då hans postuma debutalbum “Shoot For The Stars Aim For The Moon” legat etta på listan i 18 veckor. Det är det längsta ett album toppat listan sedan MC Hammer släppte “Please Hammer, Don’t Hurt Em” 1990 och dominerade i 29 veckor. Detta enligt Billboard.

 

Det betyder också att Pop Smoke passerat Eminems “Recovery”, som höll ut i 16 veckor, och nu ligger lika med Michael Jackons “Bad”, som släpptes 1987. Han väntas även gå upp jämsides med Prince’s “Purple Rain” nästa vecka.

 

Men det är inte det enda. Albumet toppar även för Top Rap Album och placerar sig på andraplats på Billboard 200 där det spenderat 32 veckor inom top 5. Det gör att det är blott det fjärde albumet att lyckas med bedriften sedan sekelskiftet.

 

Brooklyn-rapparens arv lever också vidare genom hans skådespelardebut i filmen “Boggie”. Filmen, som fick premiär för drygt två veckor sedan, släpptes även med ett soundtrack där osläppta låtar från rapparen figurerade. Inför soundtracket fick vi dessutom låten “AP”, som nu får en musikvideo.

 

I videon, som går att se nedan, kan vi se klipp på Pop Smoke blandat med scener ur filmen.

 

 

 

 

 

 

Foto: Apex Visions

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL