Ny video av Kartellen med Dani M – “Mina Områden”


Första singeln från gruppens kommande album “Ånger & Kamp” med produktion av Stress.

 

 

Musikkollektivet Kartellen startades 2008 av Leo “Kinesen” Gonzales. Med flera populära releaser i form av mixtapes samt senast förra året albumreleasen av “Reflektion” har gruppen byggt en stor skara fans. Kartellen har tills idag genererat ca 15-16 miljoner svenska Youtube-views, och efter att i slutet av förra året inlett samarbete med Soblue Music ska gruppen i höst släppa debutalbum på stort skivbolag i form av Universal. Sebbe Staxx har även under senaste åren agerat skådespelare då han satt upp pjäsen “Medans Vi Faller” som den 28:e augusti har premiär på Stadsteatern i Stockholm.

 

Idag 29:e augusti släpper Kartellen nya singeln “Mina Områden” med gästande Dani M, producerad av Stress och till hösten släpps albumet “Ånger & Kamp”.

 

 

Singeln på iTunes

 

 

 

 

Facebook: https://www.facebook.com/Kartellen.online

 

 

Se videon, Kartellen ft Dani M “Mina Områden”:

 

 

 

 

Inför releasen av singeln “Mina Områden” skriver Kinesen ett öppet brev via Kartellens Facebook-sida:

 

 

Året va 2007, början på vår resa. Inlåsta, renflekterades över våra livsöden. Både Sebbe och jag hade försökt lura determinismens förutbestämda öde, och misslyckats. Vi behövde terapi, vi behövde filtrera ut vår smärta, vår frustration, det var då Kaka kom in i bilden därav Kartellen. Med facit i hand visade det sig att det inte bara var Kartellen som behövde filtrera ut smärta och frustration.

 

Siffror ljuger inte från en dag till en annan lyssnade Sveriges alla utsatta områden på våran musik, dygnet runt. Sveriges alla utsatta områden kände sig inte längre ensamma. Dem hade fått en röst. Vi blev snabbt censurerade och motarbetade, men Kartellen stod på sig. Det var då Maskinisten kom in med sin energi för att kunna reda ut stormen, medan jag blev bunkrad. För att en sak var vi väldigt medvetna om – att sanningen gör ont. En sanning som länge hade skräpat under mattan.

 

Det är just på grund av det som vi är så stora och inte för att vi är gamla hardcore G’s, den hypen var 2008. Vi rappar själ helt enkelt till en stor grupp i ett sargat miljonprogram som går igenom samma ånger & kamp som medlemmarna i Kartellen.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL