Efter ett decennium bakom några av Sveriges största artister tog svensk-ugandiska multiinstrumentalisten och producenten MASAKA klivet ut i rampljuset med augusti-debuten “Ragdoll”. Nu är han tillbaka med singeln “ATV” och annonserar samtidigt sin debut-EP “Late 20’s Love Affair”, som släpps den 27 oktober 2023 tillsammans med ett stort videoprojekt Mats och regissören Nemo jobbat på i över ett halvår.

– Jag påbörjade “ATV” ungefär en vecka innan relationen tog slut. Jag hoppades verkligen att jag skulle slippa göra klart den och jag tror att jag skrev den som någon sorts förvirrad försäkring. Ett vittne till känslorna jag visste skulle följa, säger Mats “MASAKA” Sandahl om låten som förmodligen handlar om uppbrottet med sångerskan Daniela Rathana.

Uppföljaren är precis som tidigare mixad av Fredrik Okazaki (Yung Lean, FKA Twigs, Skrillex) samt skriven, inspelad och producerad helt på egen hand i Los Angeles. MASAKA säger vidare:

– “ATV” handlar om den surrealistiska berusning av självömkan som ett uppbrott kan ge dig. Det är den ambivalenta rösten i ditt huvud som öppnar munnen precis innan filmens slut. Känslan av att relationen nått sin ändstation och att det inte finns någon annan utväg än att försöka rädda de få fragment av självrespekt du har kvar. Du kanske försöker medla en sista gång även om du egentligen vet att från och med nu tillhör er tid tillsammans dåtiden. Den var ganska enkel att spela in och producera eftersom att bilden jag ville måla upp redan var så färgstark och skrämmande tydlig för mig. Jag ville nödvändigtvis inte att det skulle låta som en mardröm, utan mer som en obehaglig dröm. Som en nyfiken promenad över bränd jord.

Se och lyssna nedan!

Foto: Pressbild