Det är dags för tre veteraner i gamet att slå sig samman. Gruppen Korpen bildades under 2023, men medlemmarna som soloartister har många år på hiphopscenen.

Salif The First Black Viking har jobbat med Akon, turnerat med namn som Afu-Ra och öppnat för Busta Rhymes. Han är även skådespelare och MMA-proffs. Lilleman slog igenom 2001 med ”Vart tog pappa vägen” som ledde till både Sverige-turnéer och Grammis-nomineringar. Lilleman hade även huvudrollen i novellfilmen “Batter” som vann pris på Göteborg International Film Festival och som sedan blev långfilmen “Den Enda Vägen”. H.O.P gjorde sig ett namn på Malmös hiphopscen med gruppen Maintain som vann raptävlingen GåLoss under tidigt 00-tal. Som soloartist hade han frekvent rotation med EP:n ”The Time EP” och albumet ”Getting Ready”.

Nu förenas alltså dessa tre och tillsammans bildar gruppen Korpen. Den första singeln ut är låten “Äkta”, producerad av Wallstreet från Atlanta. Låten har också fått en musikvideo gjord av Furiaproductions. Värt att notera är att Lillemans verser på låt och video är två olika.

Se och lyssna nedan!