Duon Just & Math-Mic gör denna fredag albumdebut, efter att tidigare släppt ett antal gemensamma EP-projekt och singlar samt skapat musik tillsammans och i olika konstellationer i över 20 år.

Albumets “Sjunde Oktober” representerar enligt duon “ett nedslag i hösten, en ögonblicksbild, men också något tidslöst inte bundet av ett specifikt år”. Skivan är producerad av Math-Mic, en Oslo-baserad producent från Norrköping, som gjort sig känd för musikaliska alster inom genrer så som Hip Hop, Chillhop, Jazz Vibe, Lo-Fi och Ambient. Bakom micken står den Stockholmbaserade MC:n Just, känd för sin reflekterande texter på olika teman.


“Visionen med albumet är själfull, personlig och utvecklande hiphopmusik av högsta kaliber. Låtarnas teman kretsar kring olika aspekter av det mänskliga tillståndet i modern tid och den värld vi lever i.”

Titeln “Sjunde Oktober” har även en symbolik då projektet påbörjades den 7 Oktober 2021 och släpps nu samma datum ett år senare. Just ochh Math-Mic menar därför att projektet representerar “en process, en cirkel som sluts med en början och ett slut.” Lyssna nedan!