"...om du är en av dom jag behandlat orättvist så ber jag om ursäkt från botten av mitt hjärta"

Johan Alander har tidigare släppt soloalbumen “Punkt” (2016) och “Sopsäck serenad” (2014) utöver all musik med bl.a. gruppen Ismen och i andra konstellationer. Känd för sina ocensurerade och personliga texter om missbruk är det många som tagit honom till sitt hjärta under åren. Nu annonserar rapparen ett kommande tredje soloalbum som ska släppas under sommaren 2018 och idag bjuder han på den första singeln från projektet. “Årets längsta natt” är precis som det kommande albumet helt producerat och mixat av vännen och Ismen-kollegan Majk.

I samband med släppet skriver Johan Alander också ett öppet brev till sina fans och nära och kära. Läs brevet i sin helhet nedan:

“Ett öppet brev till alla som undrar vad som hände med musiken.

Det här är den första sololåten jag släppt på 4 år och det är med både stolthet och lite skam jag skriver det här. Som många säkert redan förstått har jag levt, minst sagt, några väldigt stökiga år. Jag skyller inte på min pappas bortgång, men den dagen han gick bort var det som att jag hittade en anledning att riva allt jag byggt upp. Igen. Återfallet jag tog pågick längre än någonsin och jag brände fler broar och svek fler människor än jag trodde var möjligt. Kan tyvärr inte göra mer än att be om ursäkt till er och helt ärligt kommer jag nog inte ens ihåg hälften av allt jag ställt till med de senaste åren. Så om du är en av dom jag behandlat orättvist så ber jag om ursäkt från botten av mitt hjärta!

Det är ni som lyssnar på musiken och ni som skriver till mig och berättar att mina texter hjälpt er genom svåra tider. Det är NI som till slut fick mig att inse att det där destruktiva livet inte är min väg. Det är NI som fått mig att inse att musiken jag gör faktiskt gör något bra för världen. Så en miljon tack till er! Vill inte ens tänka tanken på hur livet sett ut idag om jag inte bestämt mig för att ta tag i musiken igen. All kärlek i världen till er <3   Låtarna på mitt tredje soloalbum som jag jobbar med just nu kommer, som tidigare soloalbum, vara helt ocensurerade. Det är först och främst självterapi jag sysslar med och texterna är till dom som behöver höra det jag berättar om. Inget kommer vara anpassat för den stora massan eller radio, den är som sagt till er som kan finna någon sorts styrka i att kunna relatera till det jag skriver om.   Med detta sagt, hoppas ni är med mig nu. Hoppas ni inte är för trötta på alla gånger jag strulat till det och hoppas att ni ska gilla det som komma skall!   One Love! /Johan Alander"