Igår morse fick Drake-fans en trevlig överraskning då megastjärnan släppte en musikvideo till låten “8am In Charlotte”. De som kan sin Drake-katalog vet att de tidsmärkta låtarna oftast innebär starka låtar och ett starkt album, varpå förväntningarna inför “For All The Dogs” höjts än mer. Nu har albumet släppts i sin helhet och vi kan avgöra om det stämmer.

Under natten fick vi låtlistan, men där framgick inte vilka som gästar skivan. Nu vet vi att Drake samlat en intressant skara artister på “For All The Dogs”. Här hittar vi bland annat det första samarbetet med J. Cole på tio år, men även stora namn som inte synts på länge i form av Chief Keef och PARTYNEXTDOOR. I övrigt gästar SZA, 21 Savage, Bad Bunny, Teezo Touchdown, Yeat, Sexyy Red och numera bästa polaren Lil Yachty. På låten “7969” hörs även Snoop Dogg, medan 5-åriga sonen Adonis hörs i slutet av “Daylight”.

På låten med J. Cole adresserar Dreamville-bossen en diss från NBA YoungBoy med raderna:

“I still wanna get me a song with YB, can’t trust everything that you saw on IG. Just know if I diss you I make sure you know that I hit you like I’m on your caller I.D.”

I samband med att låtlistan släpptes spekulerade många fans kring en eventuell disslåt mot Pusha T, då öppningsspåret döpts efter den bittra rivalens hemstad Virginia Beach – en låt som för övrigt samplar Frank Oceans “Wiseman”. Så blev dock inte fallet, då det istället handlar om en kärlekslåt på klassisk Drake-manér. Huruvida detta var en medveten fint eller inte är svårt att säga, men med Drake kan man aldrig utesluta det.

Däremot verkar den gode Aubrey sikta mot Pusha T på några andra rader. På låten “Fear of Heights” nämns också just Virginia, där Drake rappar:

“You niggas some pussy, for real
You niggas some sissy, for real
Virginia, I pull up and chill
You know you can’t come where I stay
‘Fore you get caught on a date
‘Fore you get put on a plate
‘Fore you get slid on skates
‘Fore I get turned on like bass
I know that look on they face
Don’t tell me your scared of Lil’ Drake
Don’t tell me your scared of Lil’ Aubrey
My niggas is crazy, Walahi
Don’t know how we escape”

Albumet består av totalt 23 spår med ett blandat sound, men som definitivt påminner mer om det sound vi hört av Drake under stora delar av hans karriär. Piano-slingor, soul och jazz är inslag på en del av låtarna, medan andra har ett hårdare sound med starkare bas och mer trap-rytmer. För produktionen står bland andra Boi-1da, Noah “40” Shebib, Southside, Tay Keith, BNYX och Conductor Williams. Basketstjärnan Kevin Durant är också listad som A&R för projektet.

Lyssna själva nedan!

** Texten kan komma att uppdateras

Foto via Instagram/@champagnepapi