Hov1 gör stor succé med nya albumet “Gudarna på Västerbron”


Samtliga låtar tar sig in på Spotifys top 50-lista.

 

 

Den omåttligt populära gruppen Hov1 släppte i slutet av april förra året sitt självbetitlade debutalbum. I fredags kom uppföljaren “Gudarna på Västerbron”, vilket innebär att man släppt två album på mindre än ett år. Trots det verkar fansen inte mätta, snarare tvärtom. I samband med släppet tog sig samtliga låtar in på Spotifys top 50-lista, där den sämst placerade låg på plats 26. Albumet, som endast gästas av Jireel, är producerat av bl.a. Tinitus, Charlie Bernardo och Chords.

 

På P3 Guld-galan tidigare i år vann gruppen pris för Årets Grupp samt Guldmicken som året bästa liveakt. I fredags stod de på Annexets scen i Stockholm och framöver uppträder de både i Göteborg på Lisebergshallen den 20:e april samt Baltiska hallen i Malmö den 5:e maj. Biljetter via LiveNation.se.

 

 

Genom sociala medier går Hov1 även ut med ett känslosamt meddelande till sina fans och förklarar bakgrunden bakom albumet:

 

“Gudarna på Västerbron handlar inte om att vi ser oss själva som gudar, Gudarna på Västerbron handlar inte om att vi anser oss vara över någon, men Gudarna på Västerbron handlar om allt annat än att vara mänsklig. Med tiden har vi insett att livet ger en få ögonblick av odödlighet.”

 

Läs hela meddelandet nedan:

 

 

Gudarna på Västerbron handlar inte om att vi ser oss själva som gudar, Gudarna på Västerbron handlar inte om att vi anser oss vara över någon, men Gudarna på Västerbron handlar om allt annat än att vara mänsklig. Med tiden har vi insett att livet ger en få ögonblick av odödlighet. Sådana ögonblick som är för vackra att fånga i kamera, för vackra att dokumentera, men också för vackra att glömma. Det vi ville göra med den här skivan var därför att minnas. Minnas det som gjort ont, minnas det som helat och minnas det vi en dag kommer att se tillbaks på. För vi har också packat våra väskor varannan vecka, förlorat människor vi älskar och gjort misstag. Vi har också fått våra hjärtan krossade, gått ut på isen i Kungsträdgården en onsdag och ropat namnet tills att rösten brister. Vi förväntar oss inte att tidigare generationer ska förstå, och vi lever i en tid som ändå ingen kommer att kunna förutspå. Därför tycker vi synd om dom som enbart försöker att finna fel. Vad vet ni om att vara ung efter 2010? Vad vet ni om mode på Infinity-Road? Och vad vet ni om Våning 11? Tack Jens Resch, Martin Tjärnberg, Henrik Hansson, vår vapendragare Jireel, Theo Kylin, Charlie Bernardo och Isak Alverus. Igår gick hela albumet in på plats 1 – 26 på @spotifysweden topp 50 lista, och inga ord är tillräckliga för hur tacksamma vi är. Det sista tacket går till dom riktiga Gudarna på Västerbron. Ni som är med oss i vått, torrt, pälsar, solglasögon, konserter och i allt vi gör. Ni är allt. VI ÄLSKAR ER.

Ett inlägg delat av HOV1 (@hov1.se)

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL