Hov1 aktuella med nya albumet “Vindar På Mars”


 

 

I fredags släppte Hov1 sitt nya album ”Vindar på Mars”, som i vanlig ordning firat framgångar på Spotify. Gruppen, bestående av Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och producenten Axel Liljefors Jansson, slog igenom på bred front under 2017 när de släppte sitt debutalbum ”Hov1”. Förra året kom albumet “Gudarna På Västerbron” och under P3-guldgalan i vintras kammade gruppen hem ”Årets grupp”, ”Årets låt” och ”Guldmicken”. På den galan kunde gruppen inte närvara och ta emot sina utmärkelser, då de befann sig i Costa Rica för att färdigställa det tredje albumet som nu släppts. I ett pressmeddelande beskriver Hov1 processen bakom albumet:

 

”Vindar på mars är vårt tredje studioalbum på lite mer än två år. När vi började jobba med det så gjorde vi det under arbetstiteln Våning 11, vilket det ifrån början var tänkt att det skulle heta. Men efter två album så hade vi ingen aning om i vilken ände vi skulle börja, och vi märkte ganska fort att det inte skulle gå lika smärtfritt som det gjort tidigare. Melodierna var där, idéerna fanns men vi kände själva att det var någonting som saknades. Så vi bestämde oss för att resa runt i världen för att hitta inspiration. Vi åkte först till olika storstäder, men tillslut hamnade vi i ett alldeles för stort hus 100 meter ifrån strand i Costa Rica. Mer förvirrade än någonsin. Där någonstans insåg vi att vi gått för långt bort ifrån oss själva och det som vi är. Någonstans mellan konserter, topplistor, pressbilder, singlar, priser och två album hade vi slutat ha roligt. Våning 11 var menat att vara kul, det var en larvig idé som två barndomsvänner hade i Hammarby Sjöstad när dom var 11 år gamla. Istället blev det ett ärligt album. Ett album om att släppa taget, vare sig man vill eller inte. Ett album om att ha mer än någonsin men att inte kunna njuta. Ett album om att försöka ta sig så högt upp man kan i ett försök att i alla fall kunna bli snuddad av vindarna som blåser på mars. Vindar på mars är 9 självupplevda låtar om livet. Hoppas ni inte känner något av det vi kände när vi skrev det”.

 

 

Albumet är producerat av Axel Liljefors Jansson tillsammans med artisten/låtskrivaren Oskar Linnros på fyra låtar och Jens Resch (Chords), som var med och skrev fjolårets stora hit ”Hon dansar vidare i livet”. På ”Hornstullsstrand” gästas Hov1 av ingen mindre än Veronica Maggio.

 

 

I sommar bär det även på turné i Sverige och övriga Norden. Se datum, städer och festivaler nedan:

 

29/6 – Lollapalooza, Stockholm
4/7 – Folkets Park, Malmö
5/7 – SummerOn, Båstad
6/7 – Sensommar, Sundsvall
12/7 – Trädgårdsföreningen, Göteborg
25/7 – Borgholms slottsruin, Borgholm
2/8 – Arvika Hamnfest, Arvika
16/8 – Augustinatten, Ekenäs (FI)

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL