Seinabo Sey släppte i somras sin senaste EP ”Sweet Life” och bjuder nu på höstkanten på en musikvideo till låten ”I’m Just Mad (Bitch)”, där Seinabo gör skådespelardebut med Gustaf Skarsgård som motspelare. I musikvideon till ”I’m Just Mad (Bitch)”, som är regisserad av den Grammisnominerade regissören Nim Kyoung Ran, syns Seinabo Sey och medskådespelaren Gustav Skarsgård i en intim och komplicerad kärlekshistoria. Videon beskrivs av skivbolaget vara inspelad i ett hus från 1950-talet vid Stockholms skärgård och “tar oss igenom glansdagarna att vara lyckligt förälskade, till de traumatiska känslorna när allt faller sönder”. Skådespelaren Gustaf Skarsgård, även aktuell i den kommande storfilmen “Utvandrarna”, säger i ett pressutskick:

”Det var underbart att jobba med Seinabo. Hon är äkta inifrån och ut! Den stora skillnaden mellan musikvideo och film är ju givetvis formatet. Man vill förmedla en känsla, stämning eller en historia på en väldigt kort tid. Tycker Nim Kyoung Ran var jätteduktig på just det och otroligt väl förberedd.”

Seinabo Sey kommenterar själv samarbetet med följande ord:

”Det är en absolut ära att få arbeta med Gustaf och Nim på det här projektet. Jag har beundrat Gustaf i många år och jag är så tacksam att han väljer att vara min motspelare i den här videon. Mycket kärlek till Nim för hennes passion och arbetsmoral. Vi välkomnar tittaren till en berättelsom kärlek och saknad och jag hoppas att man kommer finna ett lugn och bli påmind om att det alltid finns ett leende i slutet.”
 

Regissören Nim Kyoung Ran säger vidare:

”För att skildra detta splittrade sinnestillstånd ville jag följa parets resa genom tre tidslinjer, som tycks smälta ihop när Seinabo går genom huset de en gång delade. Videon ger oss en inblick i natten det tog slut, flyktiga ögonblicksbilder från början av deras relation och rebound-fasen där Seinabo desperat försöker förstå det hela. Det var en riktig njutning att arbeta med en så erfaren och ödmjuk skådespelare som Gustaf. Lagren av hans blick, tekniska precision och ofattbara karisma under inspelningen fick alla att stå vid bildmonitorerna. Det var också viktigt för att skapa en dynamisk skildring av relationen. En där du inte är helt säker på vem som har rätt eller fel. Jag ville desperat undvika de dramatiska utspelen som är förknippade med ett uppbrott och snarare fokusera på spänningen som leder fram till det, liksom tomheten som följer. Jag arbetar med tydliga kroppsspråk snarare än att visa tysta skrikande personer.”

Musikvideon finns att beskåda nedan och på fredag 15 oktober kommer den nya singeln ”Sweet Life”.

Foto: Senay Berhe / Universal Music Sweden