Malmö-bördiga rapparen Guleed fortsätter hålla en hög takt vad gäller albumsläpp. Sedan debuten “50 GRADER I FEBRUARI” från 2019 har vi fått “LUCKY 20” (2020), “21” (2021) och nu det purfärska projektet “SKAPAD AV SMÄRTAN”.

Det senaste i raden verkar enligt Guleed själv vara hans mest personliga hittills och består enligt egen utsago av “kapitel från mina år”. I ett inlägg via Instagram skriver han:

“Innan när jag brukade tänka på smärta så såg jag det alltid som något dåligt, något man ska undvika. Jag pushade inte mig själv till nya nivåer trots att jag visste att de var nåbara, jag ville undvika smärtan som kom för att ta sig dit.

Istället valde man den enkla vägen, det jag märkte då var att utan smärta så kommer ingen större utveckling heller. Att kunna berätta o verkligen säga min story för att göra det på de sättet som jag vill, krävs de att man gör de som är svårt idag, så du kan vara stolt över de du har imorgon.

Albumet består av kapitel från mina år, det hoppas jag att ni tar in när ni lyssnar. Detta är min present till er, jag uppskattar ert tålamod och jag hoppas de va värt väntan.”

“SKAPAD AV SMÄRTAN” gästas av den spanska rapparen Morad på låten “Cuando Menos Lo Espera” som betyder “när du minst anar”. Låten släpptes som en singel inför albumet, precis som låten “Yumma” – tillägnad rapparens mamma.

Foto: Sulle Films