Se musikvideon här!

För 10 år sedan släppte General Knas låten ”12/12” som snabbt blev en modern klassiker i egenskap av humoristisk känga till Sveriges narkotikapolitik. En politik som Sverige blir allt mer ensamma om att driva och som kritiserats av såväl FN som EU.

– Samtidigt som Tyskland blir EU:s första land att legalisera stramar Sverige åt sin politik ytterligare. Inte bara det att Sverige kriminaliserat, vilket vi är i stort sett ensamma om. Nu försöker man även kriminalisera förberedelse till bruk. Att inneha rullpapper till exempel. Det är ett anmärkningsvärt, närmast sekteriskt beteende. Vi är många som upplever detta som rena stolligheter, säger Ivan “General Knas” Olausson Klatil.

Budskapet från den drygt 10 år gamla låten är idag fortsatt relevant. Av den anledningen släppte Generalen i december en uppföljare och jubileumslåt titulerad “TOLV TOLV” – denna gång tillsammans med ODZ och Kenta Kofot. Den tidigare reggaelåten kommer i en ny tappning med ett nytt sound producerat av Partillo.

– Jag kan ju tycka att politikerna som nu vill utreda musikgenrer som allmänfarligt gods borde lägga krutet på att utreda sin egen politik. Inte berätta för mig hur jag ska göra musik. Att det ska till artister som berättar för politiker hur dom ska sköta sina jobb 2021. Trams, säger Kenneth “Kenta Kofot” S. Erlingsson.

Låten med tillhörande kampanj släpps via independentbolaget Rudeboy Records, som lät meddela följande vid releasen:

“Slutligen en uppmaning till Sveriges regering, riksdag och myndigheter. Vetenskaplig fakta ligger på bordet. Det går fortfarande att rätta till misstagen som har gjorts. Vi förstår att det krävs stort mod och karaktär för en människa att ändra sig i en såpass starkt moraliskt laddad fråga som denna. Vi är inte här för att jävlas, vi vill få till en förändring och det är nu. Fler folk ska inte behöva dö för att er politik är skev.

På fredag släpps ’TOLV TOLV’ och vi kommer fortsätta väsnas tills förändringen sker. Cannabis kommer legaliseras. Frågan är bara om Sveriges politiker ska ha tappat ansiktet under tiden eller bidragit till förbättringen av vårt samhälle.”

Foto: Pressbild