62429f791c0bfc1aba6ef852
Fricky och Academics bjuder på “Moonshine” inför albumrelease


“En hybrid av Ice Cube och Phil Collins”.

 

 

I söndags stod det klart att Frickys debutalbum äntligen fått ett releasedatum. Den egensinniga rapparen och sångaren meddelade då att albumet “Fricktion” kommer den 3 juni, via bilder på affischer runtom i naturen. Men innan dess får vi den nya singeln “Moonshine”, som skapats tillsammans med parhästen Academics.

 

“I en hybrid av Ice Cube och Phil Collins, där west coast-hiphop och powerballader samsas, fångar Fricky vårt hjärta på en veranda under månskenet i en stilla sommarnatt där alla måsten försvunnit”, går att läsa i ett pressmeddelande.

 

Fricky säger själv:

 

– De senaste 3 åren har varit de mest omtumlande och intressanta i mitt liv. Det känns som att jag redan pratat om det här, men faktum är att jag aldrig kunnat sammanfatta det tidigare. Under en lång tid gick jag emot flödet och trotsade friktionen med hela min kraft. Tillslut blev jag så dränerad att jag va redo att lägga ner. Det tog mig flera år att acceptera platsen jag befann mig på, och att våga åka med i friktionen istället för att jobba emot den, säger han och fortsätter:

 

– Det jag berättar hoppas jag ska lämna den som kliver in i det med ett snett leende på läpparna och några tårar. Det kan jag såklart inte styra över. Men det är så jag kommer lämna den här tiden.

 

Lyssna på “Moonshine”, producerad av Academics och Fricky, nedan!

 

 

 

 

Foto: Erik Pousette / Jens Nilsson

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL