Fricky avslöjar releasedatum för debutalbumet “Fricktion”


 

 

I slutet av februari gav Fricky en efterlängtad update kring hans kommande debutalbum. Han avslöjade då att albumet skulle få titeln “Fricktion” och gav en inblick i hur hans process sett ut fram tills dess.

 

“…att gå igenom dom sakerna jag har gjort, hur sprääängt positiva dom än kan låta utifrån, så har det inte varit friktionsfritt. De förändringar jag gått igenom från att vara en liten kille från UÅ med drömmar om att göra musik, till att nå ut med den musiken till en stor massa – Och sen mitt i allt slängas ut i den största livsuppgiften någonsin i form av att bli pappa. Det satte jättestor press på mina axlar – Den pressen blev en tyngd, som sen i längden gjort att jag helt enkelt inte kunnat köra på med en uppföljare till Aqua Aura etc”, skrev han bland annat.

 

Kort efter, i början av mars, kom den första singeln “Tanka tänka” och i samband med detta prydde han omslaget för Nöjesguidens senaste nummer. I omslagsintervjun av Kingsizes musikredaktör Malkolm Landréus, berättade han bland annat om bakslagen efter succén, hans personliga klimatkamp och det nya albumet.

 

Nu står det klart att albumet släpps den 3 juni, efter att Fricky själv annonserat datumet och postat bilder på affischer runtom i landet.

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Fricky (@frimanyo)

 

 

Läs hela intervjun här och lyssna på “Tanka tänka” nedan!

 

 

 

 

Foto: Jens Nilsson

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL