Fricky släppte i slutet av mars ny musik, med ambitionen att visa upp en ny sida av sig själv. Enligt egen utsago är hans nya skapelser ett sätta vända kapitel och börja på något helt nytt. På den nya singeln “Nattbuss”, producerad av Joel Kiviaho, bjuder med lyssnaren som en slags medpassagerare på en resa fylld av reflektioner – om tiden som har gått och relationer som har förändrats. I ett pressmeddelande beskrivs även att låten skiljer sig musikaliskt från Frickys tidigare verk, och beskrivs som en vemodig roadtrip-låt. Fricky beskriver processen bakom:
“Känslan jag hade i min kropp gifte sig perfekt med Joel Kiviaho’s hypnotiserande produktion. Jag skrev texten på 30 minuter på väg hem från studion, på nattbussen. Jag har svårt att beskriva vad den handlar om, men det är en låt som har gett mig ljus när natten varit kall och mörk. På ett sätt betyder låten mer för mig utanför kontexten av själva innehållet. Den har lett vägen till en massa liv och lust och inte minst fler låtar.”

Fricky avslutar med att ge indikationer på att skapandet tar en ny form framöver:
“Nattbuss blir på sätt och vis ett sista farväl av Fricky som ni känner mig, innan jag flyger iväg på ett nytt äventyr. Den fungerar som ett avsked till ett förflutet som jag behövt släppa taget om för att kunna gå vidare till en friare form av uttryck.”

“Nattbuss” är även det första vi får höra från ett kommande albumprojekt av Fricky, som väntas komma under våren. Se musikvideon nedan i regi av Jens Nilsson.

I samband med den nya singeln utannonserar även Random Bastards och Hoopdiggas att livekonceptet “Mästerbotten” kommer till Stockholm i sommar, med artister som Cleo, Fridlyst, Trainspotters och Fricky live på scen. Läs mer här!

Foto: Martin Axell

65ba07add7a32f7b0a037f23