Det blev förstås stort ståhej när Kanye West avslöjade att han jobbade på uppföljaren till “Jesus Is King” tillsammans med självaste Dr. Dre 2019. Sedan dess har dock mycket vatten runnit under broarna och av allt att döma skrotades projektet. Vilket inte är så konstigt.

Under åren mellan avslöjandet av projektet och nu har Dr. Dre både haft en hjärnblödning och skiljt sig från sin fru. Kanye å sin sida har som bekant haft en turbulent tid av antisemitiska utspel som bland annat lett till dramatiska avsked från både GAP och adidas.

Som en del av flera olika läckor från Ye-lägret har nu hela “Jesus Is King 2” läck på internet. Även om det såklart är omöjligt att säga om det är hela albumet, så verkar det faktiskt vara den färdiga versionen av skivan. Det finns inga halvfärdiga partier eller mumlande verser som ofta kännetecknar läcka demo-varianter.

Gästartister som hörs på projektet inkluderar Eminem, Travis Scott, Pusha T, ASAP Ferg, Ant Clemons, Ty Dolla $ign och Anderson .Paak med flera. Eminem-versen på remixen av “Use This Gospel” avslöjades av Ye själv redan 2020 och hamnade senare på DJ Khaleds album “God Did”, vilket också talar för att projektet mellan Dre och Ye inte avslutades.

Lyssna på låten nedan och hitta hela projektet via internet.

Foto: Instagram