David Jassy redo med “San Quentin Mixtape, Vol. 1”


UPDATE: Lyssna här!

 

 

UPDATE 29/5:

 

Nu finns “San Quentin Mixtapes Vol. 1” att lyssna på nedan.

 

 

 

 

 

 

ORIGINALARTIKEL 25/5:

Svenska artisten, producenten och forne Navigators-medlemmen David Jassy blev i mars 2020 en fri man, efter elva år i amerikanska San Quentin-fängelset. Då blev hans dom omvandlad till en omedelbar frigivning efter att bland andra Kim Kardashian West och Common, via organisationen #Cut50, involverat sig i Jassys fall. I februari 2010 dömdes till 15 års fängelse för dråp.

 

David Jassy har under sin tid i San Quentin-fängelset jobbat aktivt med att vägleda unga män och lära dom spela in musik, med förbehållet att de inte får svära eller glorifiera våld i sina texter. Projektet som kallas “Youthful Offender Program Mixtape” har bland annat omskrivits i amerikanska medier och var också det som fångade Kim Kardashian Wests uppmärksamhet. Jassy har också framfört låten “Freedom” i ett speciellt Ted Talk-avsnitt från San Quentin och på senare tid bidragit till Petters album “9818”. På bilden i fråga syns J.Cole vid ett besök på San Quentin-fängelset, dit även Common med flera kommit på besök för projektet.

 

Efter sin hemkomst till Sverige är nu David Jassy redo att släppa projektet “San Quentin Mixtapes Vol.1”, denna kommande fredag 29:e maj. Se trailer nedan!

 

 

Foto: InstagramPublicerat:
RedaktionenNULL