Se titel och releasedatum för första soloalbumet!

För drygt två veckor sedan presenterade Cleo den första singeln från hennes kommande albumdebut på svenska. Några dagar senare fick vi “Torneträsket”, en låt som behandlade hennes relation (och uppbrott) med Fricky. I takt med att albumet närmar sig kunde Kingsize häromdagen avslöja att Cleo frontar årets andra nummer som finns ute nu. Idag får vi dessutom den andra singeln från den kommande skivan, som kommer att få titeln “Missaoui” och släppas den 3 juni.

Den nya singeln “Tjejerna tjejerna tjejerna” beskrivs som ett manifest för kvinnors kraft och frihet. Cleo säger om låten:

– Det finns inget som får mig att prata så passionerat och starkt som kvinnokampen. Jag lever i den dagligen, jag ser den i varenda kvinna jag möter. Jag har fört talan för den genom min musik länge, varit arg, ledsen och stark. Men jag nådde en punkt där orden tog slut och framförallt orken. Vi är arga, men vi är också mitt i vårat liv och behöver njuta, fira, flyta ut, och ta hand om oss. “Tjejerna” är ett space för oss att göra det. Släpp allt. Vi tar resten i gryningen, men nu ska vi festa.

“Missaoui”, som är Cleos tunisiskt-klingande efternamn från sin pappas sida (som också kan höras i produktionen för just denna låt), har skapats nära vännen och kollegan Academics som också figurerar frekvent i omslagsintervjun med Kingsize. Producenten säger själv om låten:

– Vi ville göra en stark låt för tjejerna fast på ett för Cleo nytt sätt, där det lekfulla får förmedla det allvarliga budskapet: Vi är mitt i revolutionen men barnen ska samtidigt upp på morgonen, och vi måste ha kul och festa innan det. Av att ha bott ihop med Cleo under den här albumprocessen så har jag sett det här jobbet som är helt övermäktigt – och för mig handlar låten om det.

”Missaoui” släpps som sagt den 3 juni och “Tjejerna tjejerna tjejerna” går att lyssna på nedan! Kingsize Magazine #2 2022 finns ute i butiker på utvalda platser i Stockholm, Göteborg, Malmö och flera andra städer nu. Tidningen går även att läsa och prenumerera på digitalt här!

Foto: Erika Udvardi