I samband med Halloween bjöd rapparen C.Gambino på trespårs-EP:n “SILENT HILLS”, i väntan på hans nästa soloalbum. Den dagen är nu här, då Gambino kickstartar året med skivan “In Memory Of Some Stand Up Guys”.

Projektet består av totalt tolv spår där samtliga är producerade av Grammis-nominerade producenten Oscar Chase från Göteborg. Här återfinns tidigare släppta singlarna “Automatic” tillsammans med Baby Gang-remixen samt “G63” som gör sällskap med nio helt nya spår. Däremot inga gäster.

Albumet visar upp ett mångsidigt ljudlandskap, från starka “Svar”, som innehåller en sampling av Didos kända låt “Thank You”, till den fartfyllda kärlekshistorien i låten “TSM”.

– “Svar” är baserad på en verklig händelse, den betyder väldigt mycket för mig. Låten handlar om psykisk ohälsa, och kampen som följer med. Det finns människor som lever med psykisk ohälsa i flera år utan att göra något åt det eller prata med någon, och sedan slutar det kanske upp som personen låten handlar om, berättar C.Gambino i ett pressmeddelande.

“In Memory Of Some Stand Up Guys” kommer säkerligen cementera Gambinos starka position i rapgemet än mer, då han redan toppat Sverigetopplistan ett flertal gånger.

– Albumet är dedikerat till de som var med och byggde upp detta, till minne av partners, vänner och kollegor som var med hela vägen, avslutar Gambino.

Lyssna hur det låter nedan!

Foto: Blacko Visuals