Efter ytterligare en försening av Kanye West’s “G.O.O.D. Fridays” delar radioprofilen Big Boy med sig av en spännande nyhet där han teasar ett samarbete mellan Kanye West & Chicago-kollegan Chance The Rapper. Under gårdagen laddade Big Boy upp en Instagram-post där han indikerar att Yeezy och Chano har påbörjat arbetet på en kollaboration. Om samarbetet dyker upp i samband med “G.O.O.D. Fridays” eller blir en del av West’s “SWISH” är ännu oklart, men det ser definitivt ut som att något är på ingång:

Att Chance The Rapper är en massiv Kanye-entusiast är sedan länge känt, och spekulationerna runt ett samarbete mellan de två Chicago-profilerna har eskalerat ända sedan Vic Mensa (som dessutom är en nära vän till Chance) släppte “U Mad” som gästas av ingen mindre än Kanye West. Den mycket sannolika möjligheten om en Chance feature på antingen “SWISH” eller “G.O.O.D. Fridays” sprids nu inom hiphop-kretsar på ett sätt som bäst jämförs med en löpeld.

Big Boy kallar Chance The Rapper “a lyrical beast,” vilket vi tidigare sett honom leva upp till med musiken från kritikerrosade “Acid Rap.” Nedan hittar ni videon till Chano’s stora genombrott med “Juice:”

//Ludvig Löfström