Efter att ha inlett 2023 med ”Gata” och den Markos Yosif-producerade “En till dans” avslöjar nu den konsertaktuella rapparen att ett nytt album är på väg. I ett inlägg på Instagram delar Ant Wan omslaget till albumet ”AURA” som ska släppas 26 maj.

Förra året släppte han det list-toppande albumet ”The Only Wan”, med hitsinglar som ”Komplicerat”. Under hösten följde han sedan upp det med att släppa en deluxe-utgåva av albumet med fyra nya låtar. Sista veckan i oktober toppade Ant Wan den officiella albumlistan i Sverige med ”The Only Wan” och ”The Only Wan (Deluxe)” på plats ett respektive två.

Sedan dess har han släppt singlarna ”Gata” (i februari) och ”En till dans” (i april). Men årets mest uppmärksammade Ant Wan-nyhet kom strax innan påsk när det blev klart att han gör sin första stora spelning i Stockholm. Den 30 september intar Ant Wan nämligen scenen på Avicii Arena, tidigare känt som Globen.

”Topplåt har följt på topplåt. Följarna har blivit allt fler. Fansen allt hungrigare på att få se honom live.”, skrev arrangören FKP Scorpio i ett pressmeddelande i samband med konsertsläppet.

Nu avslöjar Ant Wan också att nytt album är på väg i slutet av maj. I ett inlägg på Instagram delade han under torsdagen omslaget till det kommande albumet, tillsammans med titeln och releasedatumet. Albumet har titeln ”AURA” och släpps 26 maj 2023. Det detaljrika omslaget är skapat av wavytalkin. Båda singlarna ”Gata” och ”En till dans” kommer finnas med på albumet.