5f2d30fa05d9010e180815f2
ALX släpper nya singeln “Papper” – lyssna här!


“Para gör dig till utmärkt, aldrig perfekt / och papper kan ge dig makt men, ingen respekt”

 

 

Den Stockholm-baserade rapparen och låtskrivaren Aleksej Melnik gjorde 2012 sitt första framträdande under aliaset ALX när Stor introducerade honom i radioprogrammet “En Kärleksattack på Svensk Hiphop”. Sedan dess har han varit sparsam med att släppa låtar och först förra sommaren kom singlarna “Om jag ska dö (innan jag vaknar)” och “Mitt sommarlov” som även fick en video.

 

 

Nu är han tillbaka med nya singeln “Papper”, producerad av Manny Chavez och Sebastian Ernström samt cover av Saga Berlin, som är första släppet på egna bolaget MSTRMND Music Group (Mastermind Music Group) som ALX startat tillsammans med Manny Chavez. En musikvideo verkar även vara på gång inom kort.

 

 

Utan att känna till anledningarna bakom att Aleksej har tagit så lång tid på sig att sätta igång på riktigt kan jag bara säga en sak – jag är glad att han gjorde det. Även om talangen var uppenbar sen första gången vi såg honom, är “Papper” ett bevis på vad som händer när man bidar sin tid. Temat är inget nytt, men ALX säger det på ett sätt som fastnar: “Para gör dig till utmärkt, aldrig perfekt / och papper kan ge dig makt men, ingen respekt”. Här etablerar han sig tillsammans med Algato Ramos som en av de mest intressanta renodlade rapparna just nu.

 

/Malkolm Landréus

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL