Alexis Weak lyftes fram tidigt 2010-tal för sitt sätt att skriva texter och utmana soundet inom genren. Nu är han tillbaka med sin andra skiva – “10 000 TIMMAR SORG”, som släpps i oktober. En uppföljare som tar vid där förra albumet slutade. För att fira bjuder han in till en spelning den 8 november 2024 på Kägelbanan i Stockholm, vilket blir hans första framträdande på tio år.

Idag följer han också upp albumets introspår “AV MINNE TILL”, som kom förra veckan, och nu kan vi även ta del av singeln “ORFEUS” som han menar binder ihop dna:t mellan albumen.

– ”AV MINNE TILL” och “ORFEUS” ser jag som bryggan mellan mitt förra album och det nya. Ett decennium har passerat och även om det musikaliska fortfarande har samma grund så är mitt perspektiv väldigt annorlunda. Med ”10 000 timmar sorg” vill jag fortsätta utmana mig själv som textförfattare men på samma gång stå kvar med ett ben i rap-traditionen. Något som varit fascinerande för mig med den här processen är att många av mina texter slutat handla om mig själv, utan snarare är porträtt av de personer som varit fonden för mitt liv, har Alexis tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Lyssna nedan och håll utkik för biljetterna till spelningen som släpps tisdagen den 18 juni kl 10.00 via luger.se.

Foto: Teitur Ardal