5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
Adam Tensta_Pressbild1_2015-LS
Adam Tensta spikar albumrelease – avslöjar ny singel + skivans titel, omslag & releasedatum


 

 

Efter två albumreleaser sedan genombrottet 2007 är Adam Tensta nu aktuell med sitt tredje album, “The Empty”. Dessförinnan kommer singeln “This Is War” att släppas den 12:e juni. I ett pressmeddelande beskrivs den kommande skivan som en djupdykning i hjärtat, ett album om misstag och svek, där han reflekterar över oron för ett nytt uppbrott. Albumet “The Empty” släpps 24:e juni och är producerat av honom själv tillsammans med producenten Nils Svennem Lundberg. Gäster på skivan är bland annat Sibille Attar och Duvchi. Adam säger själv:

 

“Skivan är skriven efter ett uppbrott mellan mig och mitt ex och handlar om tiden strax efter uppbrottet, man rannsakar sig själv. Väldigt introspekt, man får lite perspektiv på situationen.”

 

 

Vid sidan av arbetet med kommande alster har Adam också varit en av artisterna verksamma i projektet FATTA MAN – som vill engagera män i kampen för en annan manlighet, fri från destruktiva manlighetsnormer och sexuellt våld. På singeln “Det börjar med mig” beskriver han problematiken med den rådande manlighetsnormen, tillsammans med Zacke, Parham och Erik Rapp. Adam Tensta har också arbetat med flera organisationer (bl. a. SOS-Barnbyar, FN-förbundet och Friends), för att utbilda och hjälpa till att bekämpa fattigdom, trafficking och utanförskap.

 

 

 

 

Se skivomslaget nedan för “The Empty”, som släpps 24:e juni:

 

 

Adam-Tensta-The-Empty-cover-SPublicerat:
RedaktionenNULL