Kingsizemagazine.se
Yohji Yamamoto designar fotbollssko för adidas inspirerad av japansk kultur


adidas presenterar idag ett samarbete med prisbelönta japanska modedesignern Yohji Yamamoto, designern bakom adidas Y-3, med fokus på fotboll.

 

Yamamotos version av adizero F50 liknar inte någonting som tidigare setts på en fotbollsplan. Skorna visar ett par kejserliga lejonhundar, ett mytologiskt djur som i gamla tider vaktade kejsaren av Japan. Yamamoto låter denna traditionella lejonhund möta modern japansk science fiction för att skapa en andlig förbindelse mellan det förflutna och framtiden. Resultatet är en i fotbollsvärlden mycket oväntad design.

 

I Sverige kommer en av allsvenskans mest lysande profiler, AIK-stjärnan Martin Mutumba vara ensam om att spela i denna sko och den gör premiär redan i morgondagens match mot BP. Övriga stjärnor

 

Upplagan är begränsad till endast 2 000 par globalt, och försäljningen startar måndagen 28 oktober. Skorna kommer säljas på  http://www.adidas.se/shop samt Stadium i Sverige, Unisport i Danmark, Intersport i Finland och Torshov Sport i Norge och är prissatt till 3000 SEK.

 

[pgallery id=”636PXAYOF9″ /]Publicerat:
RedaktionenAdvertisement
NULL