Nuptse-jackan från 1992 är en ikonisk symbol och har varit ett återkommande plagg för både stil och funktion; “jackan som har värmt både äventyrare och bergsbestigare passar lika bra på gatan som på en expedition.” I början av 90-talet bidrog Nuptse-jackans innovativa konstruktion till att hjälpa våghalsiga äventyrare att nå högre höjder och hålla värmen på vägen mot Himalayas mest avlägsna berg.Till 30-årsjubileumet för jackan återlanseras den nu i originalmodell. I ett pressmeddelande skriver The North Face:

“En av deltagarna i 1987 års Snowbird Everest Expedition var Sally McCoy, till vardags utrustningschef på The North Face. För henne gav expeditionen inspiration till en serie klassiska, tåliga ytterplagg som alla fick namn efter Himalayas olika toppar och glaciärer. Fem år senare lanserades den första versionen av jackan Nuptse, där en ny, innovativ konstruktion med mellanväggar höll dunet på plats för att ge mer värme. Sedan dess har Nuptse blivit ikonisk. En fluffig jacka som fungerar lika bra i extrem kyla som i en musikvideo. Som har samma självklara plats på New Yorks gator som i ett basläger på Himalaya.”

Nu är Nuptse tillbaka, in i minsta detalj samma jacka som 1992 – “ett plagg som sprider värme, gemenskap och kreativitet.” ’92 Nuptse släpps i de ikoniska TNF Red, TNF Blue och ett särskilt Retro Anniversary-mönster i svart och vitt. Jackan börjar säljas den 30 november på www.thenorthface.se och i utvalda The North Face-butiker.