Kingsizemagazine.se
Sveriges nya EM-tröja – bortatröjan som ska ta oss till Frankrike 2016


I samband med lottningen till Europamästerskapet i fotboll 2016 som sker på söndag lanserar adidas, som produktleverantör till SvFF, Sveriges nya bortatröja.

 

Detta är tröjan som används vid bortamatcherna i det stundande EM-kvalet och landslaget kommer att spela i tröjan för första gången träningsmatchen mot Turkiet i Ankara den 5 mars. Tröjan har djärv design med Sveriges flagga över hela bröstet och är framtagen exklusivt för Europamästerskapet. Inspirationen är hämtad från den vita bortatröjan som tog Sverige till brons i VM 1994.

 

De 50 första köparna på adidas conceptstore kommer att få biljetter till Sverige-Belgien på Friends Arena den 1 juni. Priset för tröjan är 700 SEK.

 

Tröjdesignen går i samma färg som 2013 års bortaställ med en mörkblå ton och vita stripes som refererar till den vita bortatröjan som tog oss till brons i VM 1994 i USA. För första gången syns också Sveriges flagga över hela bröstet på en landslagströja.

 

Det högteknologiska materialet adizero möjliggör en vikt på under 100 g vilket gör denna till den lättaste landslagströjan någonsin.

 

Den nya svenska bortatröjan går att köpa i adidas concept store på Sveavägen 21 samt hos utvalda sportbutiker och adidas webshop från och med lördag den 22 februari.

 

 

 

 

 
Publicerat:
RedaktionenNULL