Kingsizemagazine.se
SNEK – ett nytt streetwearmärke från Stockholm


SNEK, (See No Evil Kollective) är ett Street-art inspirerat märke & ett globalt växande brand, grundat i Stockholm 2012.

 

 

Genom sina kollektioner, design & samarbeten med andra talanger lyfter de fram och hyllar sin kärlek till subkulturer, musik och mode världen över.

 

SNEK loggan är skriven som en graffiti-tag och deras “Mizaru”-symbol är hämtad från “de tre aporna” med den buddistiska tanken om att den som inte exponeras för ondska inte heller kommer att reflektera denna ondska i sitt tal & sina gärningar. Tillsammans speglar dessa deras brands identitet.

 

Med senaste kollektionen, A/W13, har de blickat tillbaka på vad som inspirerat dom och deras generation när de växte upp, sent 70 till 90-tal. Det handlar mest om musikstilar och subkulturer som gjort starka intryck. Mycket som man tar för givet i dag, var inte lika tillgängligt för 20 år sedan, medan annat inte alls exponeras på samma sätt nu, som det gjorde då. Det handlar om element från dåtidens hiphop och Houserörelser, den Japansk Anime vågen med alla serier och filmer som man älskade, och inte minst graffitin med sitt starka visuella formspråk, som eventuellt hade sin pik, just i Sverige, under den här tiden. Detta har de på bästa sätt försökt knyta samman detta i en modern SNEK-tappning.”

 

Känns som denna utmanare på marknaden har saker och ting ganska klart planerade och är på väg framåt , det lär vi också bli varse inom kort!

 

Kolla in mer från SNEK här.

 

Kingsizemagazine.sePress

Av: Rosanna Osorio Clavijo & Georg EkelundPublicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL