5e81bb9b7f80ce30463cf002
Se Virgil Ablohs nya kollektion för Louis Vuitton


 

 

Virgil Abloh, tidigare känd som designer och Creative Director till Kanye West och grundare av det eftertraktade streetwearmärket Off-White, är sedan mars 2018 Artistic Director för Louis Vuitton menswear. En historisk händelse som uppmärksammades stort av många artister och andra profiler i och med att han är den första svarta personen någonsin som innehaft tjänsten.

 

Efter sin första modeshow för Louis Vuitton i Paris i somras, såg vi den fina stund han delade med Kanye West efter att han hade tagit sitt varv och tackat publiken. Det var två rörda och uppenbart gråtfärdiga personer som omfamnade varandra medan publiken gav stående ovationer.

 

 

 

 

Nu, som en fortsättning på hans saga, lanseras Ablohs fullskaliga egen-designade sommarkollektion i form av kläder, skor, väskor och accessoarer som finns att köpa från och med den 18:e januari. Abloh ska ha blivit inspirerad av reflektionen från när ett ljus skiner igenom ett prismaglas, men också den kända och färgspäckade musikalen ”The Wizard of OZ”, när han designade kollektionen.

 

Inför lanseringen installerades mäktiga konstobjekt i New York, Japan och Kina som representerar kollektionen. Han lät också en pop-up affär i form av en lägenhet i New York inredas temporärt efter hans egen vision och design.

 

Se nedan för bilder på konstinstallationer och kollektionen:

 

 

lv-väskor-ss19-S

 

 

LV-ss19-S

 

 

Lv-bag-ss19-S

 

 

Lv-windbreaker-ss19-S

 

 

lv-konst-ss19-S

 

 

lv-konstbyggnad-19-S

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL