adidas och SvFF lanserar en gemensam tröja för både herr- och damlandslag.

Inför kommande VM-kval och Nations League till hösten lanserarar idag adidas och Svenska Fotbollförbundet de nya landslagströjorna, för både herr- och damandslaget. För lanseringen av den nya tröjan frontar Anhtony Elanga, Alex Isak och Robin Quaison och flera spelare från damlandslaget.

Nytt för denna lansering är att samma modell och utforming av tröjan kommer bäras av båda landslagen. Damlandslaget har redan kvalificerat sig för VM och kommer spela världsmästerskapet i Australien och Nya Zeeland i denna tröja nästa sommar. Herrarna ska å sin sida spela EM-kval under våren 2023 iklädda samma matchställ. Tröjan beskrivs som följer i ett pressutskick från adidas:

“Årets matchtröja är ett möte mellan SvFFs historik, adidas DNA och moderna designelement. Tröjan har en hög igenkänningsfaktor utan att bli nostalgisk, och går enligt tradition i färgkombinationen gult och blått. Tröjans gula botten består av sektioner med perforerade lufthål vilket skapar bilden av diskret breda ränder, vilket leder både till exeptionell funktion och en distinkt design. Halsen är klassiskt rundad med en markant ljusare blå som även går igen i ärmarnas nedre del, vilket skapar en elegant kontrast till de mörkt blå adidasränderna på tröjärmarna. SvFF-emblemet är tydligt centrerat mitt på bröstet tillsammans med adidas performancelogo och i nacken syns SVERIGE broderat.”

I vanlig ordning så har hänsyn till miljöaspekten beaktats då tröjorna är tillverkade av 100% återvunnen polyester. Detta är en del av adidas satsning tillsammans med organisationen Parley för att plast ska rensas upp på avlägsna öar, stränder och kustlinjer, med syftet att hindra materialen från att förorena våra hav. Målsättningen för adidas är att senast 2025 ska 9 av 10 av adidas produkter innehålla ett hållbart material.

Ur en tekniksynpunkt har den nya tröjan även det senaste av adidas innovationer; HEAT.RDY vilket leder bort svett från huden och håller spelarna torra och underlättar att prestera på topp.

Årets landslagströja säljs i både dam-, herr- och juniorstorlekar och finns tillgänglig från och med idag 29 augusti 2022. Den nya landslagströjan finns till försäljning på adidas.se, adidas Concept Store Hötorget, Stadium, Intersport, Unisport, och Officiella Supportershopen hos SvFF.