Hiphop-ikonerna Wu-Tang Clan och Nas tar den gemensamma turnén “N.Y. State of Mind Tour” till Europa och Sverige på försommaren!

Efter att Wu-Tang Clan och Nas firat stora framgångar med “NY State Of Mind Tour” i Nordamerika är det nu dags för den globala turnén till våren och sommaren. Konsertarrangören Live Nation står bakom hela 32 datum i Nya Zeeland, Australien, Nordamerika och Europa.

Wu-Tang Clan och Nas uppträder live fredag den 2 juni 2023Avicii Arena i Stockholm.

Biljetter via LiveNation.se

Wu-Tang Clan

“Wu-Tang Clan anses av många vara den största hiphopgruppen genom tiderna och har turnerat som en grupp sedan deras debutskiva kom ut 1993. Gruppen grundades i New York i början av 90-talet och består av medlemmarna RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, U-God, Masta Killa, Inspectah Deck, Cappadonna och den avlidne Ol’ Dirty Bastard (ODB). Som grupp har Wu-Tang Clan tre platinaalbum bland sina åtta skivor, och gruppens kompletta antologi (inklusive soloalbum) består av fler än 85 album.”

Nas

“Nas är en av hiphopshistoriens största namn och en av de viktigaste artisterna i modern tid. Debutalbumet “Illmatic” från 1994 räknas som ett ikoniskt verk och anses fortfarande av många vara det främsta rapalbum som släppts. 1996 kom genombrottet med dubbelplatina för “It Was Written”. 2020 släpte Nas “King’s Disease” som vann “Best Rap Album” på Grammys året efter. Uppföljaren “King’s Disease II” som även det nominerades till kategorin “Best Rap Album” på Grammy Awards.”

65546e0a53c940223e0b0eb4