Efter tre stekheta dagar för Way Out West 2022 i Slottsskogen kunde arrangörerna Luger konstatera att nytt publikrekord var ett faktum. Det nya rekordet innebär att totalt närmare 50.000 unika besökare under helgen, vilket innebär att tidigare rekord slogs med råge. Lördagens festivaldag var helt slutsåld och lockade över 30.000 personer till Slottsskogen. Ola Broquist, en av festivalens grundare, säger i ett pressmeddelande:

– Det känns som ett fantastiskt kvitto på att vi gör något som folk tycker är bra, och att musik, kultur, gemenskap och fest fortfarande är en viktig pusselbit i många människors liv.

Redan nu står det klart att Way Out West nästa sommar kommer att arrangeras mellan den 10 – 12 augusti 2023. Redan på söndagen släpptes 11.00 släpptes ett limiterat antal Blind Bird-biljetter till nästa års festival. Artister och mer info kommer att släppas löpande under hösten och nästa år. Way Out skriver avslutningsvis:

“Way Out West vill även rikta ett stort tack till alla besökare, artister, funktionärer och andra som på ett eller annat sätt hjälpt till att skapa årets festival. Utan dem, inget Way Out West. Tack för i år! Vi ses nästa!”

Foto: Timothy Gottlieb