62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Uppsala Reggae Festival 2020 ställs in


“Vi har utforskat alla möjliga alternativ in i det sista…”

 

 

Det som såg ut att bli en lika storslagen festivalsommar som alltid börjar alltmer tyna bort i efterföljderna av coronapandemin. Efter att festivaler som Lollapalooza Stockholm och Roskilde ställts in står det nu också klart att Uppsala Reggae Festival tvingas kasta in handduken. Istället siktar man på att genomföra festivalen nästa år. I ett pressmeddelande går att läsa:

 

“Vi har utforskat alla möjliga alternativ in i det sista, men nu efter noga övervägande och dialog med alla berörda, har vi tyvärr kommit fram till att det inte är möjligt, att genomföra Uppsala Reggae Festival 2020 pga. den rådande situationen.

 

Det har nog inte undgått någon att vi, precis som hela i branschen har stora utmaningar då vår möjlighet att göra det vi och vår publik älskar helt stoppats av myndigheternas beslut, att begränsa antalet besökare på grund av spridningsrisken av Coronaviruset. Vi har naturligtvis full respekt för beslutet och vill göra vårt bidrag för att bromsa smittan.

 

Vi undersökte att genomföra festivalen vid senare tillfälle i höst, men det ser inte heller ut att varan genomförbart… Utöver Sveriges restriktioner så är vi ju också beroende av många andra faktorer, t.ex. att artister får visum för att resa till EU (vilket kommer bli betydligt svårare nu), tillgänglighet av flyg mm…. så även om Sverige skulle öppna upp för evenemang skulle det vara extremt svårt att genomföra festivalen.”

 

Enligt arrangören kommer de som redan köpt biljetter vara giltiga på URF 2021, som väntas gå av stapeln 30-31:a juli. Då blir det också exakt 20 år sedan första URF genomfördes.

 

“Vi ser fram emot URF 2021 (30-31 juli 2021), som då blir exakt 20år sen första URF gick av stapeln och det kommer så klart bli något utöver det vanliga, och vi har redan signat dom första artisterna.”

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL