Musikfestivalen This is Alby är tillbaka. Tillsammans med Fanzingo arrangerar man en kväll under parollen “WNTR SESSIONS by This is Alby”, där huvudakterna är Imenella och Alawee. 

This is Alby är en ungdomsdriven festival som arrangeras av ABF Botkyrka-Salem och Fanzingos projekt Musiksupporten. Festivalen fungerar delvis som en läroprocess för ungdomar som vill söka sig vidare till arbeten och positioner inom svensk musikindustri. Syftet är att stärka unga vuxna lokalt i Botkyrka och bidra till mer inkluderande och representativ musikindustri, där fler får chansen i en annars homogen bransch.

– Jag ser fram emot att träffa massor av människor och njuta av livemusik i den bästa årstiden, vintern! Jag tror starkt på att det kommer bli en mysig stämning. Vi lovar fina fotoremsor från vår photo-booth, en god välkomstdrink och såklart kan alla sjunga med till musik man känner till men även uppleva något nytt, säger Hendelis Elias, projektledare för festivalen sedan 2017.

Imenella släppte tidigare i år sitt debutalbum “Gemini”, medan Alawee gjort kometkarriär sedan hans låt “Aktiverad” gick viral på TikTok. Igår kväll uppträdde rapparen i Musikhjälpen 2022.

“WNTR SESSIONS by This is Alby” går av stapeln redan nu på lördag. Dörrarna öppnar 17.00 och evenemanget är gratis och öppet för alla. Det hålls på Loftet, Subtopia i Norsborg.

Foto: Spotify / Paul Edwards