Silvana Imam och Beatrice Eli öppnar kreativ mötesplats i centrala Stockholm


 

 

I dag presenteras ett nytt koncept för kultur och kreativitet i centrala Stockholm. Det handlar om den kreativa hubben F5MMAN som flyttar in på 5:e Hötorgshusets första våning. F5MMAN ska vara en del i att stärka Stockholms musik- och kulturliv ytterligare. Hit kan kreatörer inom musik, film, styling och form mötas i nyskapande samarbeten. Bakom projektet står Silvana Imam och Beatrice Eli, med AMF Fastigheter, som syftar till att ytterligare stärka Stockholm som musik- och kulturstad. I ett pressutskick säger Silvana Imam:

 

– Att vi har fått tillgång till den här historiska och centrala platsen i Stockholm, Hötorgsskrapan 5, med fönster ut mot plattan och Kristallvertikalaccent är otroligt inspirerande. Vad händer med våra idéer, våra tankar när vi sitter på en sån plats? Det ska bli spännande att se speglingen av detta i konsten som skapas på F5MMAN.

 

 

F5MMAN kommer att bestå av musikstudio, samarbetsytor, utställningsytor och andra platser för skapande. Här kommer kreatörer inom musik, film, grafisk formgivning, event och styling att mötas och kreera. Dessutom kommer F5MMAN att bli ett hem åt Silvana Imams House of Kraft som designar smycken, läder och merchandise såväl som Beatrice Elis House of Eli som skapar jackor, styling och merchandise. Beatrice Eli säger vidare:

 

– Vi vill skapa möjligheter för olika kreativa professioner att mötas, inspireras och ta lärdom av varandra. Kreatörer jobbar ofta ensamma och det kan vara svårt att bredda sitt nätverk utanför den egna sfären. Vi tror att breda, mångfacetterade nätverk är avgörande för att ha en långvarig och stimulerande karriär. Vi vill skapa en plats, en kultur som är genomsyrad av kreativitet och möjligheter.

 

 

Förutom F5MMAN kommer 5:e Hötorgshuset att delvis stöpas om till ett digitalt kulturcenter för musik, gaming och content creation vid namn Space. Mats Hederos säger:

 

– I nästan två år har vi tittat på hur vi kan skapa bättre förutsättningar för de kulturella och kreativa näringarna i platserna vi arbetar på. De är minst sagt viktiga för människor, företag och stadens utveckling. Utöver fler scener finns ett behov av fler platser att skapa och samarbete på. Därför är vi glada att F5MMAN utvecklas i Stockholms mittpunkt. De samlar en mångfald av människor och kompetenser som vi inte bara hoppas ska skapa spännande konst och kultur, utan även bidra med liv och kreativitet på Sergels torg.

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL