Tillsammans med stjärnskott som Lekaye, Malik Dalasi och Asta.

Nu kommer en ny festival till Stockholm med ett välkommet inslag. Tillsammans med restaurang Afrika presenterar Luger “Afrika Block Party” – en heldag med fokus på kultur från den afrikanska kontinenten. Förutom huvudakterna Omah Lay [NG] och King Promise [GH] så spelar även svenska stjärnskott som Lekaye, Malik Dalasi, O!, Amirae & Asta, Emma Liambi. Dessutom erbjuds även afrikansk- och afrokaribisk streetfood, en marknad och mycket mer.

Omah Lay spelade som bekant på Way Out West i fjol och kommer som ett av de hetaste namnen från Afrika med sin unika fusion av nigeriansk highlife, R&B, hiphop och afrobeats. 2023 återvände den Nigerianska superstjärnan med singeln ’Holy Ghost’ som är första smakprovet från det kommande albumet som Lay själv menar kommer markera nästa kapitel för afrobeats.

King Promise beskriver själv sin musikaliska gärning med orden “vibe supplier” och vibbarna är onekligen närvarande i hans oemotståndliga cocktail av afrobeats, R&B, highlife och hiphop. Efter att ha byggt upp en lojal lyssnarskara i hemstaden Accra i Ghana via SoundCloud har hans karriär nu blivit en global angelägenhet. Något som är tydligt i gästlistan på senaste albumet ’5 star’ där vi hittar namn som Chance the Rapper, Wizkid, Headie One och kvällens vapendragare Omah Lay. 

Allt detta går av stapeln den 25 augusti 2024 på Förbindelsehallen i Stockholm.

Biljetterna släpps nu på onsdag 12 juni klockan 10.00 via Luger.se.

Foto: Pressbild