Det har snart gått trettio år sedan Nasir Jones fick sitt genombrott med debutalbumet “Illmatic”, en skiva som unisont hyllats som en av hiphophistoriens främsta verk. Sedan dess har framgångarna varit monumentala med otaliga album på topplistorna och flera utsålda världsturnéer. Nu gör han återkomst till Sverige med Grammy-belönade albumet ”King’s Disease”, samt ”King’s Disease II” och ”Magic” från 2021, i bagaget. Konsertarrangören Live Nation beskriver Nas i ett pressutskick:

“‘Din favoritrappares favoritrappare’ är ett uttryck som passar in perfekt på Nas. När kritiker och fans listar de främsta rapparna genom tiderna så landar Nas alltid på en topplacering, liksom ”Illmatic” när bästa rapalbum genom tiderna rankas. Det är en skiva som bröt ny mark och var en stor anledning till att hiphop utvecklades till en genre som sedan tog över världen. ”Illmatic” valdes nyligen in i Amerikanska ”National Recording Registry” för skivor som haft extra stor betydelse i modern kultur – ett av de främsta kvitton man kan få för sitt musikskapande i USA.”

Nas kommer till Sverige för för en spelning i Stockholm på Fållan, onsdag 1 juni 2022. Det är även klart att Looptroop Rockers-rapparen Promoe öppnar.

Biljetter släpps på torsdag den 24 mars klockan 09:00 via LiveNation.se. Exklusivt förköp för Live Nations medlemmar startar den 23 mars klockan 10:00.