Rap-duon Maskinen med Herbert ”AFASI” Munkhammar och Frej Larsson har genom åren varit ett av landets mest populära akter. Med megahits och partybangers som ”Segertåget”, ”Krossa Alla Fönster”, ”Alla Som Inte Dansar”, ”Kärlek Vid Sista Ögonkastet” och ”Buffalo Blues” drog de storpublik på Sveriges största festivaler.

Senaste konserten ägde rum på ett fullsmockat Gröna Lund i Stockholm 2015. Därefter tog bandet ett längre uppehåll. Som Kingsize tidigare rapporterat är de i sommar tillbaka med en återföreningsturné och spelar tillsammans för första gången på 9 år. Nu står det klart att man också adderar en spelning i Stockholm, som blir deras enda spelning i Stockholm.

– Efter nästan tio år ifrån varandra känns det helt sjukt kul att kunna ta över Stockholm och Förbindelsehallen tillsammans med världens bästa Mash Up International och Moonchild Sanelly. Den här kvällen vill du inte missa!, säger Maskinen.

Till klubbkvällen på Förbindelsehallen har duon alltså bjudit in svenska Mash Up International vars musik har starka influenser av bland annat dancehall och baile funk samt sydafrikanska Moonchild Sanelly, känd för sin egenskapade musikgenre ”future ghetto funk”.

– När vi såg att Maskinen var tillbaka så kändes det givet att göra en äkta “ta det tillbaka till klubben käftsmällskväll” på Stockholms bästa stora klubblokal på sommaren: Förbindelsehallen i Slakthusområdet. En äkta nostaliginatt för alla oss som klubbade nätterna igenom hela 10-talet och alla som upptäcker Maskinen på nytt, säger Johanna Beckman, promoter på FKP Scorpio.

Biljetter till spelningen den 17 augusti 2024 går att köpa nu via FKP Scorpio!