Koffee och Michael Kiwanuka klara för Way Out West 2020


 

 

Inför sommaren 2020 börjar festivalarrangörerna så sakta spika de första artisterna till scener och lineup. Way Out West har senaste veckorna meddelat att Bon Iver, Tallest Man On Earth och Bikini Kill är inbokade. Nu meddelas att även Koffee (Jamaica) och Michael Kiwanuka (UK) är klara för festivalen i Slottsskogen, Göteborg den 13-15:e augusti. Arrangören Luger beskriver nytillskotten i ett pressutskick:

 

 

KOFFE

“Första låten Koffee skrev var en hyllning till Usain Bolt; “If the times get slower and yuh start get old, mi still remember yuh story”, sjöng hon i Legend, som blev något av en viral sensation. Med tanke på ämnesvalet är det kanske inte vidare konstigt att karriären sedan dess rört sig med blixtens hastighet framåt. Inte bara hör nittonåringen till de starkast lysande musikaliska stjärnorna på Jamaica i dag, hon har också en snabbt växande internationell publik. Jämte artister och förebilder som Chronixx och Protoje, vilka hon båda har turnerat med, går hon med hits som Rapture, Burning och svårt oemotståndliga Toast i bräschen för den rådande rootsreggaerörelsen.”

 

 

MICHAEL KIWANUKA

“Michael Kiwanuka slog igenom med debutalbumet Home Again (2012), vars folksoul andades Van Morrison, Bill Withers, Terry Callier och analogt sjuttiotalssound. Skivan ledde till en turné med kompisen Adele och belönades med BBC:s Sound of 2012-pris. Uppföljaren Love & Hate (2016) var någonting helt annat. Med hjälp av producenten Danger Mouse flyttade den Muswell Hill-uppvuxne engelsmannen fram positionerna. Skivan var samhällsorienterad på ett annat sätt, musikaliskt mer progressiv och alltsammans utstrålade en övertygelse som instinktivt grep tag om lyssnaren. Nya albumet Kiwanuka fortsätter på det spåret. På denna sublima sångcykel framstår han som helt sin egen, frigjord och lågmält förhäxande från första till sista stund.”

 

 

Way Out West går av stapeln 13-15:e augusti 2020. Biljetter här!

 

 

 

 

 

 

 

Foto: originalkoffee.com / Way Out West

 

 



Publicerat:
Redaktionen



NULL