Den internationellt renommerade fotografen Mike Miller har hyllats för sina ikoniska fotografier som dokumenterat framgångsvågen för den amerikanska västkustens hiphopscen under 90-talet. Några av hans mest berömda bilder är på ikoner som Tupac Shakur, Snoop Dogg och Eazy-E som nu kommer synas i en foto-utställning tillsammans med tidigare osedda bilder som berättar om tiden, kulturen och samhället som agerade grogrund för det banbrytande västkustsoundet som dominerade hiphop från mitten av 90-talet.

Mike Miller, som föddes 1964, bor och arbetar fortfarande i Los Angeles och hans verk har inkluderats i pågående utställningar vid Fotografiska i New York och MoPOP Museum Seattle. Hans bilder har också plockats upp av institutioner som The Oakland Museum of California, The Smithsonian, Getty Museum och Rock and Roll Hall of Fame.

På fredag, den 13 oktober 2023, kommer en foto-utställning titulerad “Americas Most Wanted” av Mike Miller till svenska galleriet Picture This Gallery, ett av Skandinaviens största gallerier för fotokonst. Galleriet är beläget i Tvålpalatset på Södermalm i Stockholm, på St Paulsgatan 29.

Foto: EXH Stockholm/Mike Miller