Under två års tid har den nya festivalen Rosendal Garden Party ordnat musikfest och kultursammankomst på Djurgården i Stockholm. Efter sommarens festival dröjde besked om festivalen gör återkomst, där bland annat Stormzy och Asake fick lov att ställa in sina spelningar på festivaldagen som var vikt för hiphop, r&b och afrobeats. Arrangörerna meddelade då att det berodde på produktionstekniska orsaker utanför deras kontroll.

Nu låter arrangörerna meddela att det satsas på en festival till 2024 och skriver i ett pressmeddelande:

“Det har onekligen tagit oss några veckor, månader – viss tid – att tänka igenom det här. Har vi det i oss? Vill vi? Kan det bli bättre? Finns aptit? Vi behöver er, varandra. Någon skulle kanske kalla oss för gammaldags, men vi är inte här för att tas för givet. Och vi tar inte dig för givet.”

Vidare står att läsa:

“Ödmjukt och stolt öppnar vi alltså återigen dörrarna till de magiska skogsdungarna på Kungliga Djurgården i all sin prakt och skönhet, Rosendal i sin bästa och mest kärnfulla form, lungan i samexistensen mellan lugnet och den pulserande staden, manifesterande det så viktiga… behovet av musik och konst. Rätt präktigt. Rätt mäktigt. Party on.”

ROSENDAL GARDEN PARTY 2024
Datum:
14-16 juni
Plats:
Rosendal | Stockholm
Den 28 september 2023 kl 11:00 släpps ett begränsat antal blind bird-biljetter via Eventim.