6284dbc5b422e7360a0da4a2
Festivalen Way Out West ställs in – flyttas till 2021


 

 

Spiken i kistan för festivalsommaren 2020 kom alldeles nyss. Efter att festivaler som Lollapalooza Stockholm, Roskilde och Uppsala Reggae Festival bland annat tvingats kapitulera inför coronapandemin stod länge det sista hoppet till Göteborgs-festivalen Way Out West. Men nu meddelar arrangörerna att man också tvingas ställa in.

 

“Det blir inte något Way Out West i sommar. Med alla faktorer inräknade, och sett till den situation vi nu befinner oss i, är det ett beslut som tyvärr varit oundvikligt.

Sedan 2007 har Slottsskogen och Göteborg varje år förvandlats till en arena på vilken bland annat oförglömliga konserter, mat, film, talks och kanske framförallt människor fått mötas. I år blir det inte så. Vad 2020 skulle ha gett oss kan vi bara fantisera om, men något vi kan säga med all säkerhet är: det hade varit underbart. Den känslan tar vi nu med oss inför ett år av hårt arbete och förberedelser inför vad som ska bli det bästa Way Out West någonsin – ett som ska rymma minnen från två festivaler i en”, går att läsa i ett pressmeddelande.

 

Det innebär att vi går miste om bokade akter som Burna Boy, Mwuana, Little Simz, Dave, Denzel Curry och Koffee. Istället siktar man på festivalen 2021, där datumen blir den 12-14:e augusti. Köpta biljetter ska enligt arrangören gälla till nästa års festival och kommer dessutom uppgraderas till Premium. Vid återbetalning kommer man att kontaktas från och med nästa vecka.

 

Mer info via www.wayoutwest.se

 

 

Foto: Pressbild

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL