Redo med nytt album och firar också 10-årsjubileum av debutmixtapet "1999".

Igår var det exakt tio år sedan Joey Bada$$ släppte det kritikerrosade debutmixtapet “1999”, som blev starten på rapparens framgångsrika karriär. Ett decennium senare släpper han nu “uppföljaren”. I början av året kom singeln “Head High” och nu på fredag får vi äntligen ta del av hans tredje album, betitlat “2000”. I samband med albumsläppet åker han ut på turnén “1999-2000 Tour” och den 4 december 2022 kommer han till Sverige för en efterlängtad konsert på Fållan.

Joey Bada$$ var blott 17 år gammal när han släppte “1999”, vilket snabbt fick honom att anses som en av de mest eftertraktade unga talangerna i gamet. Sedan dess har han fortsatt att släppa musik som hyllats unisont av kritiker världen över. I samband med 10-årsjubileumet för projektet, som han själv kallar “the greatest mixtape of all time”, skriver rapparen i ett inlägg:

“I’ve learned so much over this past decade but my greatest takeaway is the emphasis on INTEGRITY over SUCCESS. My integrity IS my success and I thank you all for allowing me that freedom in my art form.”

“1999” följdes upp av debutalbumet “B4.DA.$$” 2015, som placerade sig på topp 5 på Billboard och toppade hiphoplistorna. Samma år uppträdde Brooklyn-rapparen på Kingsizegalan, vilket också blev den sista innan galan lades på is. Uppföljaren “All-Amerikkkan Badass” kom två år senare och blev ett tydligt bevis på Joeys förmåga att översätta hans observationer till förenande hymner med hjälp av hans politiska låttexter och talang för melodi. I samband med det albumet intog han scenen på nu rivna Nobelberget, vilket var hans senaste spelning i Sverige.

“2000”, som blir hans tredje studioalbum, är en påminnelse för världen om att tid är ett koncept, och att det egentligen bara gått ett långt år sedan Joey tog över rapscenen 2012. Vi ser fram emot ett nytt album nu på fredag och välkomnar Joey Bada$$ till Fållan i december månad.

Biljetter släpps på fredag 17 juni klockan 10:00 via LiveNation.se 

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av BADMON (@joeybadass)