Hov1 och Nea uppträder på P3 Guld 2021


 

 

Om mindre än två veckor är det dags för P3 Guld-galan att hylla det svenska musikåret 2020. Idag presenterar P3 de första live-akterna Hov1 och Nea, som kommer att uppträda på Elite Hotel Marina Tower då galan för första gången genomförs i Stockholm.

 

Hov1 – bestående av Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och producenten Axel Liljefors Jansson – slog igenom stort 2017 med debutalbumet “Hov1” och under 2021 väntas fjolårets mixtape “Montague” följas upp av två album. Nyligen släpptes singeln “Barn av vår tid” samt en tillhörande video som är gruppens första musikvideo någonsin. I fredags gästades man dessutom av Einár på nya låten “Gamora”. Hov1 är detta år nominerade till P3 Guld-priset Årets grupp och ställer sig för första gången någonsin på galans scen.

 

– Vi i Hov1 har en särskild relation till P3 Guld så det känns extra kul att få uppträda på galan i år, säger gruppen i ett pressmeddelande.

 

Utöver sin egen artistkarriär har Nea skrivit låtar till artister som Zara Larsson, Sabina Ddumba, Alma, Tinie Tempah, Maggie Lindemann och Tove Styrke. Med låtar som “Some Day”, “Dedicated” och “Drunk Enough To” har hon på kort tid blivit en av Sveriges hetaste musikexporter.

 

– Jag har följt P3 Guld-galan sen jag var liten så att både vara nominerad och spela live i år känns sjukt faktiskt. Galet nervöst och galet pepp, säger Nea.

 

P3 Guld 2021 sänds den 20 mars via P3, SVT2, SVT Play och Sveriges Radio Play med start klockan 21.00. Har ni glömt vilka som är nominerade? Se listan här.

 

 

 

 

Foto: Yoye Lapogian / Jasmin Storch

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL