62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Greta Thunberg håller tal i Stockholm vid skolstrejk för klimatet på Alla Hjärtans Dag


 

 

Fridays For Future inleder 2020 med att organisera skolstrejker på över 2000 platser runtom i hela världen den 14:e februari, däribland London, Sydney och Bukarest. I Sverige blir det en nationell skolstrejk och det kommer arrangeras protester på över 100 platser runt om i landet. Sophia Axelsson, organisatör i Fridays For Future Stockholm, säger i ett uttalande:

 

– Vi kräver att politikerna tar sitt ansvar genom att  följa Parisavtalet och lyssna på IPCC-rapporterna; den enade klimatforskningen. Detta är helt avgörande, politikerna och makthavarna kommer svika oss och de framtida generationerna om de inte agerar.

 

 

I Stockholm arrangeras en Fridays For Future-marsch genom city och det blir tal av Greta Thunberg på Medborgarplatsen samt uppträdanden av Greekazo, 1.Cuz, Janice och Ison & Fille.

 

– Klimatkrisen är något som påverkar och angår oss alla och för oss som artister och medmänniskor känns det självklart att delta och stödja på det sätt vi kan, säger Ison & Fille i ett pressmeddelande. Den hajpade nykomlingen 1.Cuz säger vidare:

 

– Det krävs inte mycket engagemang för att kunna ge tillbaka till samhället och omvärlden, det finns dessutom ingen åldersgräns för att kunna förändra världen och Greta Thunberg är ett perfekt exempel på detta.

 

 

 

Rörelsen Friday For Future gemensamma krav
• Begränsa den globala temperaturökningen till under 1,5 grader över förindustriella nivåer
• Klimaträttvisa
• Följ Parisavtalet och bevisa det
• Lyssna på klimatforskningen

 

 

Skolstrejk för klimatet 14:e februari i Stockholm
Kl. 13.00: Samling på Mynttorget för klimatmarsch till Medborgarplatsen.
Sedan fortsatt strejk och scen-arrangemang på Medborgarplatsen.

 

 

 

 

 

Foto: Fridays For Future / Anders Hellberg  Creative Commons CC BY-SA 4.0 /

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL