Förra året introducerades minifestivalen Malmö & Beyond och nu står det klart att det blir en uppsättning även denna sommar.

Den 15 juni 2024 kommer Folkets Park i Malmö återigen att komma till liv av foodtrucks, barer, graffitti, konst, DJ:s och skateboardramper och kanske framför allt livemusik från några av hiphop- och reggaemusikens allra hetaste namn.

En som bokats till festivalen är Gang Starr-ikonen DJ Premier, som är aktuell med den första singeln från ett kommande album tillsammans med Nas. Till festivalen har även det Londonbaserade åttamannabandet KOKOROKO, som gjort sig kända för sin fusion av framförallt jazz och afrobeat, bokats. Lägg därtill svenska namn som Timbuktu & Masaka Trio, Cleo, Ayla, Josef Slunge och Marcus Price.

Precis som förra året kommer graffitti ha en hedersplats på festivalen där några av de bästa spraykonstnärerna kommer att måla. I år kommer livekonsten att skötas av inga mindre än Roids (UK), Mander, Blue Falkholt och Mr Bricks.

Efterfesten på Moriska Paviljongen återkommer också, där artister och DJ:s förlänger sommarkvällen. Här ser vi Cleo och Random Bastards-affilierade Josef Slunge, som hyllats för fjolårets debutalbum “ikväll, inatt, men aldrig imorgon” och från England kommer rapparen Jawnino som hyllats för sin oemotståndliga cocktail av basmättad grime, jungle och dreampop och den prisvinnande DJ:n och radioproducenten DJ Flight. Vi ser också Marcus Price spela sin nyskapande “Beats På Svenska” samt Jesaja & Lazee, Moose Dawa, Eka Scratch, BeshOne, Amira Brown, Irk & Mr Bricks, Mats Nileskär och Rudie Lion.

“Vi är riktigt glada att vara tillbaka i Folkets Park efter förra årets succé. Denna gång har vi spänt bågen och fått med oss några av våra favorit internationella och svenska artister till parken och Moriskan. Det blir folk och musikfest den 15:e juni i hjärtat av Malmö!”, säger Daniel Bzdusek och Erika Lagerström från arrangören Luger.

Biljetter ute nu via Luger.se. Åldergräns 18 år.

Foto: Jonathan Mannion/Rock The Bells