Efter succépremiären för Brooklyn Tour 2023 i våras, med Cherrie och supportakter live i Åre, kommer nu turnékonceptet till Sundsvall. Fredag den 27 oktober kommer Brooklyn Tour till Centralen i Sundsvall. Headline för turnén är Sveriges egna r’n’b-drottning Cherrie. Support är inga mindre än Supersci, The Gemini Twins, Zoe Lobos, DJ Easy Buckets och DJ Shewit. Eventet är gratis så kom i tid för att garantera din plats. Dörrarna öppnar kl 21:00. Välkomna!

BROOKLYN TOUR 2023

Var: Centralen, Sundsvall

När: Fredag 27 oktober 2023

Tid: 21.00 – 02.00

Fri entré, först till kvarn.

Facebook-event

Mer info om spelningen via United Stage. Läs mer om artister och DJ:s nedan!

CHERRIE

Sveriges egna r&b-drottning Cherrie har prisats i både P3 Guld, Grammis och har tilldelats en rad utmärkelser för sitt artisteri. Hon lyfter gärna fram sina rötter och visar ständig support för sin hemort och visar vägen för yngre generationen. Cherrie uppmärksammades efter hon släppt 2015 års debutsingeln ”Tabanja”, detta blev startskottet för hennes musikaliska karriär och samma år nominerades hon till Grammis ”Årets nykomling” och ”Årets musikvideo”. Kommande år förstärktes med debutalbumet ”Sherihan” med låtar som ”Lämna Han”, ”Tusen stjärnor” och ”Aldrig Igen” som också fick ett gästspel av självaste Stormzy. Vilket senare ledde till att Cherrie var support för Stormzy under hela hans Europaturné. Samma år blev Cherrie utvald att göra ”30 Days in LA and 30 Days in Chicago” och under denna månad fick Cherrie pryda flera billboards runt om i Los Angeles och även öppna upp för artisten Jhené Aiko på slutsålda Avalon under sin tid i staterna. 2021 var Cherrie en av deltagarna i TV4s Så Mycket Bättre och arrangerade i somras en egen festival i Stockholm.

SUPERSCI

Redan i slutet av 1990-talet gjorde den Sundsvall-baserade gruppen Supersci entré på den svenska hiphopscenen, med Arkatek och Mr Noun i spetsen. Med sylvassa bars på engelska och musikalisk inspiration från svensk folkmusik och jazz, tillika norrländskt vemod, har Supersci skapat en helt egen fåra inom svensk hiphop. Efter flera singlar och EP-projekt kom det officiella debutalbumet ”Pinetrees On The Pavement” 2006 (där Remedeeh anslöt till gruppen) med klassikerlåtar som ”On The Grind” (med Chords) och ”Get!”. Med två efterföljande albumprojekt, ”Timelines” från 2010 och ”Entropy” från 2015, har gruppen cementerat sin position som några av Norrlands mest respekterade rappare och producenter. Genom årens lopp har gruppen turnerat flitigt runt om  i Sverige och Europa, samt har även fått en P3 Guld-nominering. Vi kan nog förvänta oss fin uppslutning när Soundvalleys finest beträder scenen på hemmaplan. Supersci live på scenbestår förutom de tre rapparna/sångarna också av Koko854 (DJ), Olle Melkerhed (bas och keytar) samt Joakim Bengtsson (percussions).

THE GEMINI TWINS

Prop Dylan har sedan mitten av 2000-talet varit en av Sveriges främsta rappare på engelska. Han är en av få som samarbetat och spelat in musik med Gang Starr-legendaren DJ Premier. När han för ett par år sedan slog sina påsar ihop med Mr Noun från Supersci, uppstod ljuv musik och högkvalitativ rap med en god portion inspiration från hiphopkulturens gyllene era. Trots att de båda känt varandra i över 15 år så var det först under pandemin som gruppen The Gemini Twins formades, med passion för att knepa och knåpa på texter över själfulla beats. På sensommaren 2023 kom debutalbumet som gästas av Slum Village-ikonen Elzhi och Virginia-baserade Awon, samt svenskarna Rapper Kc, Black Fist och Remedeeh. Bars och beats av högsta kvalitet utlovas.

ZOE LOBOS

Zoe Lobos, med basen i Stockholms södra delar, debuterade år 2020 med sin låt ”Dubbelmoral”, och hon förstod snabbt vilken musikalisk bana hon skulle ta. I stället för att låta sig placeras i ett musikaliskt fack upptäckte hon att just blandningen av att rappa, sjunga och experimentera med olika sound var det som skulle komma att bli hennes unika stil. Med rötter från Uruguay har Zoe visionen att föra samman sitt latinamerikanska ursprung och svenska uppväxt i sin musik – vare sig det gäller beat, melodi eller språk ska musiken vara autentisk rakt igenom. Zoe släppte sin debut-EP 100% i november 2021, med medryckande spår som La Llamada och Con Calma. Skivan är förankrad inom alternativ hiphop med inslag av latinamerikanska ljudbilder.

DJ EASY BUCKETS

DJ Easy Buckets är en Stockholmbaserad DJ och turntablist av den nya skolan, som uppskattar att göra tricks och scratching under spelningar på klubbscenen i huvudstaden och runt om i Sverige. Han är också känd för att mixa olika genrer i sina DJ-set och öppnar för överraskningar under sina spelningar. Easy Buckets har bland annat öppnat och agerat support för Davido, Afro B, Iyanya och Million Stylez.

DJ SHEWIT

Sedan mitten av 2010-talet har DJ SHEWIT spelat skivor runt om i landet på olika platser, samt styrt klubbkvällar och events tillsammans med kollektivet Gärigheter.  Hennes DJ-sets präglas av en mix från alla hiphopens grenar, en blandning av futurebeats, Amapiano och bailefunk. Så det kommer det att vara omöjligt att stå still när SHEWIT finner sig bakom båset. DJ Shewit medverkade även på Brookyn Tour tidiggre under året i Åre.

65546e0a53c940223e0b0eb4