På 70- och 80-talet genomförde Amnesty en rad framgångsrika konserter och turnéer med namn som U2, Bruce Springsteen, Tracy Chapman och Sting och under de här åren växte Amnestys medlemsantal markant. 

Det är den traditionen Amnesty Sverige nu ansluter sig till med konserten Amnesty Live 2024 – Bring The Noise, som anordnas på Cirkus i Stockholm den 17 september 2024.

Med hajpade göteborgskvartetten Dina Ögon som husband och en artistuppställning bestående av bland andra José González, Cherrie, Cleo, Erik Lundin och Waterbaby samt standup-framträdande från Bianca Kronlöf hoppas man nu kunna öka engagemanget för en viktig sak.  

– Vi arrangerar den här konserten för att belysa och stå upp för mänskliga rättigheter i en tid när dessa rättigheter hotas runt om i världen. Genom musiken vill vi skapa medvetenhet och engagemang, inspirera till handling och samla människor i solidaritet för att stå upp mot orättvisor och kränkningar. Konserten är en plattform där vi kan förena våra röster och resurser för att påverka positiv förändring, säger Anna Johansson, generalsekreterare på Amnesty Sverige. 

Artwork till konserten är gjort av den ryska konstnären, musikern och aktivisten Aleksandra Skochilenko. Efter att våren 2022 ha protesterat mot Rysslands invasion av Ukraina genom att byta ut prislappar på varor i en lokal matbutik med information om kriget greps hon och dömdes till sju års fängelse för att ha ”spridit medveten falsk information om Rysslands väpnade styrkor”. 

En aktion för hennes frigivning har öppnat och kommer pågå fram 20 september.

För att gå på konserten behöver man bara bli autogiromedlem i Amnesty. Det kostar 150 kronor i månaden för nya medlemmar. Läs mer här!