Till våren fortsätter Brooklyn Brewery och United Stage att arrangera kurerade spelningar, till det nya året under parollen Brooklyn Sound. På turnén 2023 uppträdde bland annat Random Bastards, Simeon, Supersci och Fugitive Familia.

Den första spelningen för 2024 blir på Internationella kvinnodagen – med endast kvinnor på scen. Inbokade för spelningen är artisterna Cherrie, BELL, Lekaye och DJ-kollektivet Ladieslove.

Cherrie
“Sveriges egna r’n’b-drottning Cherrie har prisats i både P3 Guld, Grammis och har tilldelats en rad utmärkelser för sitt artisteri. Hon lyfter gärna fram sina rötter och visar ständig support för sin hemort och visar vägen för yngre generationen. Cherrie uppmärksammades efter hon släppt 2015 års debutsingeln Tabanja, detta blev startskottet för hennes musikaliska karriär och samma år nominerades hon till Grammis ”Årets nykomling” och ”Årets musikvideo”.”

BELL
“BELL är aktuell med nya singeln ”om du skulle gå” och detta är första singeln från hennes debut-EP som släpps senare i vår. EP:n bjuder på ett sound som många inte redan hört från BELL, hon blandar stora ballader, ljud tagna ur ambient alt-musik och upptempo hyperpop med sina personligaste och naknaste texter.”

Lekaye
“Debuterande artisten Lekaye är aktuell med nya låten ”Sticky”, en pulserande klubblåt med inspiration av hiphop, trap och alternativ pop. Uppvuxen på Sicilien och Jakobsberg med en mamma från Litauen och en pappa från Nigeria har Lekaye fått ta del av en stark blandning kulturer under hennes uppväxt. Hon kallar sig för “feisty”, då hennes attityd minst sagt är framåtlutad. Hennes sound doftar Afrobeats, Soul och Trap, men står fast rotad i svensk hiphop. Som 17 åring påbörjade hon sin musikaliska resa som resulterade i en lång period av att jobba och förfina sitt hantverk. Så småning om landade hon i Island studion och började göra musik där. Nu 2,5 år senare står Lekaye redo för att sätta ännu en ung kvinnlig hip hopstjärna på den svenska musikhimlen.”

Ladieslove
“Ladieslove grundades i Stockholm 2014 som ett kreativt kollektivt med fokus på musik, mode och konst. Idag är barndomsvännerna Namarijana, Nápoles och Miss CC en DJ-trio som tillsammans har haft stora framgångar. De har t.ex. varmt upp för Beyoncé & Jay Z p Friends Arena och spelat på klubbar i New York, London, Paris, Amsterdam och Lissabon.”

BROOKLYN SOUND 2024

8 mars 2024 – Debaser, Stockholm
25 april 2024 – Verandan, Åre

Mer information via Debaser.se Fler datum och artister tillkommer.